Kleding nodig - Kledingbank Arnhem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleding nodig

Ik heb kleding nodig, wat moet ik nu doen?

Om kleding uit te kunnen zoeken bij de kledingbank, heeft u een doorverwijzing nodig van een hulpverlener. Bijvoorbeeld een arts of wijkverpleegkundige, maar ook kerken, moskeeën, de school van uw kinderen en gemeentelijke instellingen, kunnen doorverwijzen via de website. Om het u en ons makkelijker te maken vragen wij de verwijzer gebruik te maken van ons standaard aanvraagformulier via de website. Om administratieve redenen kunnen wij aanvragen die per brief of mail zijn verstuurd niet in behandeling nemen.

Afspraak
Als wij de aanvraag hebben verwerkt, nemen wij contact met uw verwijzer op voor het doorgeven van de geplande afspraak. Uw verwijzer neemt dan contact met u op om deze afspraak aan u door te geven.
Onze winkel is aan de Nieuwe Kade 13 in Arnhem.
Als u niet op de gemaakte afspraak verschijnt, kunt u pas weer na zeven maanden een aanvraag laten indienen door uw verwijzer.

In de winkel
In winkel wordt u geholpen door een van onze medewerksters. Met haar kunt u bespreken wat u nodig heeft en wat uw voorkeuren zijn. De medewerkster zal de betreffende kledingstukken dan voor u pakken. Het is niet de bedoeling dat u zelf kledingstukken uit de stapels trekt.
Wat moet u meenemen?

•Een identiteitsbewijs (ook voor de meekomende gezinsleden)

•Draagtassen om de kleding in te kunnen vervoeren

•Goed passende kledingstukken van kinderen tot en met 12 jaar die niet mee kunnen komen.

Gezinsleden die ouder zijn dan 12 jaar, moeten altijd zelf komen. Kunnen zij niet meekomen op de afspraak, dan moet voor hen een nieuwe afspraak worden gemaakt.


Niet komen opdagen op een gemaakte afspraak
Uw aanvraag vervalt als u zonder geldige reden niet op de gemaakte afspraak verschijnt.
Na 6 maanden kunt u uw verwijzer vezoeken om voor u een nieuwe aanvraag in te dienen.

U kunt (bij een onveranderde financiële situatie) om de 7 maanden kleding uitzoeken.
Voor elke keer, dat u kleding komt uitzoeken heeft u een nieuwe verwijzing nodig.
Neem daarover contact op met uw verwijzer.

Omdat de Kledingbank door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt, vragen we uw begrip voor het feit dat we niet altijd direct kunnen reageren. Een e-mail wordt meestal dezelfde dag nog gelezen en in behandeling genomen.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu