Om kleding uit te kunnen zoeken bij de Kledingbank, heeft u een verwijzing nodig van een hulpverlener. Bijvoorbeeld een arts of wijkverpleegkundige, maar ook kerken, moskeeën, de school van uw kinderen en gemeentelijke instellingen kunnen doorverwijzen via onze website. Om het u en ons makkelijker te maken vragen wij uw hulpverlener gebruik te maken van ons verwijsformulier via de website. Wij kunnen alleen aanvragen die via het verwijsformulier zijn gedaan in behandeling nemen.

Afspraak
Als wij de aanvraag hebben verwerkt, nemen wij contact met uw verwijzer op voor het doorgeven van de geplande afspraak. Uw verwijzer neemt dan contact met u op om deze afspraak aan u door te geven. Als u niet op de gemaakte afspraak verschijnt, kunt u pas weer na zeven maanden een aanvraag laten indienen door uw verwijzer.

In de winkel
In winkel wordt u geholpen door een van onze medewerksters. Met haar kunt u bespreken wat u nodig heeft en wat uw voorkeuren zijn. Samen met haar kunt u kleding uitzoeken.

Colette_van_Aggelen_Photography0011_small

Wat moet u meenemen?

Een identiteitsbewijs (ook voor de meekomende gezinsleden).

Niet komen opdagen op een gemaakte afspraak
Uw aanvraag vervalt als u zonder geldige reden niet op de gemaakte afspraak verschijnt. Na 6 maanden kunt u uw hulpverlener vragen om voor u een nieuwe aanvraag in te dienen. U kunt (als uw financiële situatie niet is gewijzigd) om de 7 maanden kleding uitzoeken. Voor elke keer, dat u kleding komt uitzoeken heeft u een nieuwe verwijzing nodig. Neem daarover contact op met uw hulpverlener.

Omdat de Kledingbank door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt, vragen we uw begrip voor het feit dat we niet altijd direct kunnen reageren. Een e-mail wordt meestal dezelfde dag nog gelezen en in behandeling genomen.

Covid-19 en een bezoek aan de Kledingbank
Om te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid, vragen wij u, bij een bezoek aan onze winkel, u aan de volgende regels te houden:

  • Indien u hoest, niest of koorts heeft, mag u niet naar onze winkel komen. Dit geldt natuurlijk ook voor het gezinslid dat meekomt.
  • Het dringende advies is om een mondkapje in de winkel te dragen. Dit mondkapje dient u zelf mee te nemen.
  • Er dient steeds 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • In verband met de beperkte ruimte in onze winkel mogen er maximaal 2 personen naar de afspraak komen.
  • Als er meerdere personen van één gezin kleding nodig hebben, dan neemt één van de gezinsleden voorbeeldkleding van de andere gezinsleden mee, die niet naar de winkel mogen komen. Dan kunnen aan de hand van deze voorbeeldkleding pakketten gemaakt worden.
  • Bij binnenkomst in onze winkel dient u uw handen te desinfecteren