Om kleding uit te kunnen zoeken bij de Kledingbank, heeft u een verwijzing nodig van een hulpverlener. Bijvoorbeeld van een medewerker een van de Wijkteams, maar ook kerken, moskeeën, de school van uw kinderen en gemeentelijke instellingen kunnen doorverwijzen via onze website. Om het u en ons makkelijker te maken vragen wij uw hulpverlener gebruik te maken van ons verwijsformulier via de website. Wij kunnen alleen aanvragen die via het verwijsformulier zijn gedaan in behandeling nemen.

Afspraak
Als wij de aanvraag hebben verwerkt, nemen wij contact met uw verwijzer op voor het doorgeven van de geplande afspraak. Uw verwijzer neemt dan contact met u op om deze afspraak aan u door te geven. Als u niet op de gemaakte afspraak verschijnt, kunt u pas weer na zeven maanden een aanvraag laten indienen door uw verwijzer.

In de winkel
In winkel wordt u geholpen door een van onze medewerksters. Met haar kunt u bespreken wat u nodig heeft en wat uw voorkeuren zijn. Samen met haar kunt u kleding uitzoeken. U hebt hier 3 kwartier tijd voor.

Colette_van_Aggelen_Photography0011_small

Wat moet u meenemen?

Een identiteitsbewijs (ook voor de meekomende gezinsleden).

Niet komen opdagen op een gemaakte afspraak
Uw aanvraag vervalt als u zonder geldige reden niet op de gemaakte afspraak verschijnt. Na 6 maanden kunt u uw hulpverlener vragen om voor u een nieuwe aanvraag in te dienen. U kunt (als uw financiële situatie niet is gewijzigd) om de 7 maanden kleding uitzoeken. Voor elke keer, dat u kleding komt uitzoeken heeft u een nieuwe verwijzing nodig. Neem daarover contact op met uw hulpverlener.

Omdat de Kledingbank door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt, vragen we uw begrip voor het feit dat we niet altijd direct kunnen reageren. Een e-mail wordt meestal dezelfde dag nog gelezen en in behandeling genomen.